Lukijoiden kommentteja

Ilona Rauhala, psykologi, executive coach, MCC

Haukoin henkieäni lukieassani, miten radikaalin rehellisesti Juha Martikainen laittaa itsensä peliin avatessaan vahvan johtajan raadollisia varjopuolia.

Kirja ei ole tavanomainen johtajia syyllistävä narsismi -saaga, vaan totuudellinen kuvaus monen vahvan johtajan arkielämästä, taudin synnystä ja oireiden kehittymisestä. Kirja antaa käyttökelpoisia ohjenuoria, miten taudin kroonistumisen voi välttää.

Juhan oma vakuuttava johtamistausta tekee kirjan ydinviestistä uskottavan.

Tomi Halonen, toimitusjohtajana seitsemässä eri yrityksessä vuodesta 1997, mm. MTV Viihde Oy, Subtv, Radio Nova

Tuli sellainen tunne, että kirjasi pitää ahmia ja että siitä tulee iso juttu tietokirjamarkkinoilla. Olen myös vakuuttunut, että kirjasi voi muuttaa suomalaista johtajuutta.

Vahvaa, uskottavaa tarinaa alusta loppuun. Ja hyvät teoreettiset höystöt apuna. Caset ovat kirjan parasta antia. Rohkeaa ja koskettavaa itsetutkiskelua. Hyvä hyvä!

Mikko Savinko, toimitusjohtaja, Lantmännen Cerealia Oy

Olen työskennellyt Juhan kanssa hyvin pitkään sekä alaisena että yhteistyökumppanina. Oli paljastava kokemus lukea kirja. Enpä olisi uskonut, että Juha kärsii noin voimakkaasti ”vahvan johtajan taudista”. Eikä tainnut esimiehenäkään tietää sitä itsekään.

Kirja on todella rehellinen kuvaus johtajan työstä persoonallisuuspiirteineen ja monine esimerkkitapauksineen. Itselle kirjan lukeminen oli todella helpottava kokemus: muutkin johtajat painivat aivan samojen asioiden kanssa. Kirja avaa aivan uusia näkökulmia johtamiseen yleisesti sekä antaa keinoja, ohjeita ja uskoa omaan työhön.

Stefan Heinrichs, toimitusjohtaja, Academic Work Saksa

Teoria ja erilaiset persoonallisuuspiirteet esitellään hyvin käytännönläheisellä tavalla, siinä helposti tunnistaa itsensä tai muita ihmisiä.

Rohkeasti ja avoimesti tulee esille Juhan oma tarina. Tämä on hienoa ja haastaa lukijankin olemaan äärimmäisen avoin itselleen.

Juha ohjaa asiakkaansa asiantuntevasti ja määrätietoisesti kohti heidän omia tavoitteitaan haastaen jokaista itsereflektointiin. Avoimuus ja oman haavoittuvuuden hyväksyminen ovat asioita missä minä ja johtoryhmämme kehittyi paljon Juhan valmennuksessa.

Vuorineuvos Jorma Eloranta, toimitusjohtajana kahdeksassa yrityksessä, mm. Metso Oyj, Kvaerner Masa-Yards Oy, Patria Industries Oy ja hallituksen

Vahvan johtajan tauti kertoo tarinoiden kautta erilaisista johtajapersoonista ja heidän monista johtamisepisodeistaan. Johtamista oppii johta malla, mutta myös toisten johtamiskokemusten kautta.

Kirjan lukeminen synnyttää henkilökohtaista pohtimista ja peiliin vilkuilua johtajille ja sellaisiksi aikoville. Itsensä rehellinen tunteminen on lähtökohta johtajana onnistumisessa.

Hilkka-Maija Katajisto, Managing Partner, Workplace Finland Oy (WorkPlace Big Five-maahantuoja)

Vahvan johtajan tauti jakaa lukijalleen elävän elämän tarinoiden kautta mukaansa tempaavalla tavalla vankkaa tietoa persoonallisuuden ja tunnetaitojen merkityksestä itsensä ja muiden johtamisessa. Johtajille, jotka haluavat kehittää omaa tekemistään ja välttää johtamisen ansoja.

Raakarealistiset tarinat niin kirjoittajan omista kuin hänen valmennettaviensa kokemuksista, ja niiden kytkökset persoonallisuuden merkitykseen ja tunteiden käsittelyn tärkeyteen eivät varmasti jätä lukijaa kylmäksi.

Tarja Tikkanen, kauppaneuvos, hallitusammattilainen, Boardman partneri

Juha ei pelkää syviä vesiä! Hän käsittelee kirjassaan vahvaa johtajuutta. Toimintaympäristön ja maailman haastaessa meitä koko ajan enemmän vahvuutta todella tarvitaan.

Mutta mitä se oikeastaan on? Liittyykö inhimilliseen tekemiseen, myös johtamiseen, heikkouden ja haavoittuvuuden tunnistaminen ja tunnustaminen.

Onko aito toisten johtaminen lopulta mahdollista vasta, kun on käynyt läpi ja kohdannut myös oman haavoittuvuutensa?

Minun coaching-prosessini Juhan kanssa sattui aikaan, jolloin elämässä oli enemmän tuulta kuin myötätuulta. Särkyvyyden tunnustaminen itsessäni sai minut yhtä vahvemmin näkemään myös omat voimvarani. Vasta omien heikkouksien avoimen kohtaamisen kautta voi olla aiempaa määrätietoisempi ja haastavampi niin itseä kuin toisia kohtaan. Mutta inhimillisesti – omat ja toisten rajat ymmärtäen.

Ralf Sohlström, toimitusjohtaja, Aurajoki Oy

Todella hyvä kirja johtajuudesta ja siitä, että johtajakin on ihminen.

Juha ei pelkää laittaa itseään likoon kertomalla avoimesti ja rehellisesti omista kokemuksistaan samalla johtajuuden oppeja peilaten. Tuloksena on johtamisen oppikirja kiehtovilla ja mukaansatempaavilla tarinoilla höystettynä.

Juha Pinomaa, Hallitusammattilainen, yli 20 vuotta kansainvälisissä johtotehtävissä Nokialla ja Suunnon toimitusjohtajana

Hyvin kattava, monipuolinen ja käytännönläheinen kirja johtamisen kehittämisestä kiinnostuneille. Integroituu laajasti validoituun ”big five” persoonallisuus analyysiin. Yhdessä omakohtaisten casien kanssa analyyttinen rakenne tarjoaa monipuolisen työkalusetin organisaation johtamiskulttuurin kehittämiseen ja yksilötason mentorointin. Suosittelen vahvasti johtoryhmien kehittämiseen sekä henkilövalintojen tueksi.